Hjallemilen | 10 augusti 2019

- Spring för barns kamp mot muskelsjukdomar

Hjallemilen arrangeras till förmån för barns kamp mot kongenitala muskeldystrofier (CMD), en allvarlig form av muskelsjukdom som bryter ner och förstör musklerna i kroppen, däribland hjärta och lungor. Det finns idag ingen behandling eller botemedel för att stoppa eller bromsa förloppet för de barn som idag lever med CMD.

Ta chansen att delta i ett unikt motionslopp och spring för något som få andra gör. Hjallemilen är det enda välgörenhetsloppet i Sverige med fokus på CMD. Valbara distanser är 5 & 10 km samt ett 400 m lopp . Vill man gå eller ta sig runt på annat valfritt sätt går det alldeles utmärkt. Loppet hålls i Hjärup som ligger mellan Lund och Malmö.

Anmäl dig och bli en hjallerunner och hjälp oss att samla in pengar till forskning genom Din medverkan. Hjälp oss att känna hopp om att vi en dag kan övervinna sjukdomen.

Uppdatering  - Hjallemllen 5 & 10 km samt Hjallesprinten 400 m är nu fulltecknat.  
Vi kommer ha ett begränsat antal platser tillgängliga på tävlingsdagen. Efteranmälan av dessa platser sker vid startområdet i sekretariatet som öppnar 08.00 den 10 augusti. Startavgiften är då förhöjd till 300 kr (100 kr för barn under 18 år).  


Start och målgång:
Hjärups Park (Precis intill idrottsplatsen Uppåkravallen)

När:
10 augusti 2019 

Starttid: 
Nedan starttider är preliminära och kan komma att ändras något. Mer info skickas ut innan loppet.
09.35- Hjallesprinten 400 m

10.05 -  Löpning 10 km

10.15 -  Löpning 5 km & Gång/Annan form 5 km

Uppvärmning kommer att hållas av Studio S och startar 09.55 

Sista anmälningsdag:
1 augusti. Efteranmälan kan göras på plats på tävlingsdagen mellan 08.00-09.30

Klasser: 
Damer 5 km, Damer 10 km, Herrar 5 km, Herrar 10 km, Gång/Annat hjälpmedel 5 km, Hjallesprinten 400 m

Bansträckning: 
Banan är består av en 5 km slinga genom Hjärup och som varvas 1 eller 2 gånger beroende på  distans. De som springer 10 km passerar målområdet till höger i målfållan och fortsätter sedan ut på varv 2. Se kartskiss över banan nedan.  Banan är kontrollmätt med mäthjul och den exakta längden på ett varv är 5 027 m. Det innebär att 10 km klassen uppgår till 10 054 m. Om GPS-mätning används med mobil eller klocka kan det skilja plus/minus 10-15 m per km.

Startavgiftsbidrag:
Valfritt! Rekommenderad startavgift för vuxna är från 250 kr och uppåt. För barn under 18 år från 50 kr och uppåt. Hela startbidraget doneras oavkortat till forskning och betalas via swishas till 123-601 45 83 eller via bankgiro till 5297-9374. Märk bidraget med "Startavgift" eller  "Startavgift barn" . 

Tidtagning:
Automatisk tidtagning sker via chip i nummerlapparna för alla klasser i distanserna 5 & 10 km. Hjallesprinten på 400 m sker utan tidtagning.

Resultat & tävlingsform
 
Resultatet publiceras live på webben för de olika klasserna. Om du inte vill eller kan springa går utmärkt att ta dig runt genom att gå, rulla i rullstol eller på annat valfritt sätt. Hjallemilen är för alla! 


Vätskestationer:

En vätskestation med vatten kommer var placerad vid ca 3,5 km & 8,5 km (varv 2)

Transport och parkering:
Tågstationen är belägen ett par minuters gång från startområdet. Om man kommer med bil finns det tillgång till parkeringsplatser vid Uppåkravallen samt Uppåkraskolan (infarten till Parkallén). Det finns även parkering vid Skånebyns idrottsplats (vid infarten till Hökvägen från G:a Lundavägen). 

Omklädning & dusch:

Det finns inga möjligheter till omklädning eller dusch.


Toaletter:

Ja, Bajamajor kommer vara  placerade vid startområdet

Väskinlämning: 
Nej, men området kommer vara bemannat under loppet. Dock tas inget ansvar för värdesaker.

Nummerlappar:
Hämtas ut dagarna innan loppet. Mer information om plats följer. Alternativt hämtas nummerlapp ut på tävlingsdagen. Sekretariatet är öppet mellan 8.00-09.30

Övrigt: 
Hjallemilen arrangeras inte av någon friidrottsförening och är därmed inget officiellt sanktionerat 5- & 10 km lopp av Svenska friidrottsförbundet. 

Deltagande i loppet sker på egen risk..

Anmälan är bindande och ingen återbetalning sker av startavgift.

Mer info om loppet följer längre fram. Håll utkik här eller på vår facebooksida - Teamsuperhjalle